06.05.2024

Інформація. До уваги учасників Всеукраїнського фіналу з розв'язування логічних математичних задач

 

У рамках заходів, що відбуваються під егідою Міжнародного Комітету математичних змагань у 2023-2024 н.р. з метою залучення математично обдарованої молоді України до міжнародного руху «Математика без кордонів» та з метою піднесення престижу математичної освіти і розвитку інтелектуальних здібностей  учнів та студентів Вінницький міський Центр з інтеграції до європейського та світового освітнього простору проводить заключний етап – Всеукраїнський фінал 38 міжнародного Чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач. Згідно результатів перевірки робіт учасників Всеукраїнського півфіналу та на підставі рішення журі змагань до участі у Всеукраїнському фіналі запрошується 275 учасників – переможців Всеукраїнського півфіналу Чемпіонату.

Всеукраїнський фінал 38 міжнародного Чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач відбудеться 11 травня 2024 року.

Форма проведення змагань – очна (of line).

Участь у змаганнях відбувається виключно на добровільних засадах (на підставі особистого рішення переможця Всеукраїнського півфіналу та його батьків).

Змагання відбуватимуться на базі Вінницького національного технічного університету (ВНТУ) (їхати від Залізничного вокзалу та від Центрального автовокзалу трамваями №4, №6 до зупинки «Студентська»; від Західного автовокзалу трамваями №2, №4, №5, №6 до зупинки «Студентська»).  

З огляду на воєнний стан в Україні, учасники змагань виконуватимуть завдання, перебуваючи в укритті. В укриттях прохолодно, оскільки  опалення вже відключено, тому учасники змагань мають бути відповідним чином одягнені (мати куртку) та взуті (не босоніжки, а кросівки або черевики). 

Відповідальність за збереження життя та здоров’я учасників  Всеукраїнського фіналу 38 міжнародного Чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач (доїзд до місця проведення змагань та повернення додому) покладається на батьків учасника або на керівника команди (згідно відповідних наказів ЗЗСО).  

Учасникам змагань необхідно прибути до місця проведення відкриття Всеукраїнського фіналу Чемпіонату не пізніше 08.30.

Реєстрація учасників змагань – з 08.00 до 08.45 (особа учасника змагань засвідчується відповідним документом, що містить фотографію учасника – це або паспорт, або закордонний паспорт, або довідка з місця навчання з фотокарткою, що завірена печаткою навчального закладу, де навчається учасник Всеукраїнського фіналу (свідоцтво про народження не містить фотокартки, тому не може бути прийнятим для засвідчення особи).

Добровільні благочинні пожертви учасниками змагань (30 грн) подаються або безпосередньо при реєстрації на участь у змаганнях, або при реєстрації подається роздрукована копія платіжки (кошти перераховувати на рахунок, реквізити якого подано нижче).

Реквізити банківського рахунку для перерахування коштів наступні:

п/р № IBAN: UA12 3808 0500 0000 0026 0042 20873

в АТ РБ Аваль

МФО 380805

Код ЄДРПОУ 36886684

Призначення платежу – благодійний внесок для «Ліги юних математиків і комітету по участі в міжнародних інтелектуальних змаганнях».

 

Відкриття змаганьо 09.00 (актова зала, корпус №2 ВНТУ)

Початок виконання завдань учасниками – о 10.00 (у відповідних укриттях, куди учасників супроводжують студенти-волонтери).

Учасники повинні мати з собою чистий зошит у клітинку (для чернетки), креслярські знаряддя для виконання завдань, ручку для оформлення роботи, годинник (не мобільний телефон, користування яким у ході змагань забороняється).

У ході виконання роботи учасникам змагань забороняється спілкування  (за винятком  спілкування з організаторами змагань)  та застосування калькулятора й будь-яких засобів, що можуть бути використані як калькулятор або джерело інформації.

За умови порушення вищевказаних правил проведення Всеукраїнського фіналу Чемпіонату, відповідний учасник вибуває зі змагань.

Максимально допустимий проміжок часу для виконання робіт:

1 – 3 класи – 60 хвилин (1 година)

4 – 5 класи – 90 хвилин (півтори години)

6 – 7 класи – 120 хвилин (2 години)

8 – 9 класи, 10 – 11 класи, студенти, вчителі – 180 хвилин (3 години)

Роботи, подані учасниками з перевищенням вищевказаного ліміту часу, журі Чемпіонату не перевірятимуться.

Перевірка робіт та визначення переможців здійснюється окремо в кожній із вище вказаних категорій. За кожну правильно роз’язану задачу учаснику нараховується один бал. Кращий результат у того, в кого більше балів. За умови, що кількість балів однакова, кращий результат у того, в кого більший коефіцієнт (коефіцієнт – це сума всіх номерів вірно розв’язаних задач). Якщо учасники набрали однакову кількість балів і мають однаковий коефіцієнт, то кращий результат у того, хто на розв’язання задач витратив менше часу. 

Кожен учасник Всеукраїнського фіналу Чемпіонату отримає диплом, у якому буде вказано відповідний рейтинг учасника. 

Підведення підсумків та нагородження переможців – о 16.00 в актовій залі корпусу №2 Вінницького національного технічного університету (перший поверх).

У випадку повітряної тривоги, яка співпадатиме за часом із урочистим відкриттям або з урочистим підведенням підсумків змагань, до формату їх проведення будуть внесені зміни (в робочому порядку).

 

Кривошея Ігор Михайлович - Повноважний представник Міжнародного Комітету математичних змагань в Україні, голова журі Чемпіонату.

 

 

Комментариев нет:

Отправить комментарий