20.10.2022

Про онлайн - практикум вчителів математики «Сучасний освітній простір. Кабінет математики: традиції та новації»

 

         19 жовтня  2022 року відповідно до плану  роботи інституту для учителів математики області проведено практикум  «Сучасний освітній простір. Кабінет математики: традиції та новації». Участь у заході взяли понад  60 педагогів.

         Ефективність навчання залежить від багатьох компонентів: майстерності викладача, методів навчання, забезпечення навчальної діяльності сучасними технічними засобами, змісту програм, наявності навчального обладнання. Важливе місце в системі роботи вчителя математики належить створенню комфортних умов для освітнього процесу. Одним із центрів цієї роботи є навчальний кабінет, який повинен мати сучасне інформаційно-технічне та навчально-методичне забезпечення, враховувати індивідуальні, вікові та психологічні особливості школярів. Навчальний кабінет є справжньою творчою лабораторією вчителя, де педагог на лише створює комфортне та безпечне освітнє середовище для учнів, але й підвищує свій професійний рівень, організовує та проводить різноманітні заходи тощо.

З сучасними тенденціями організації освітнього середовища, з використанням можливостей навчального приміщення для забезпечення якісного процесу вивчення математики ознайомила учасників заходу Іванюк Тетяна Георгіївна, методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури. Тетяна Георгіївна  зосередила увагу педагогів на основних нормативних документах, що регулюють функціонування кабінетів математики в закладах освіти, а також на сучасних підходах до організації освітнього середовища з математики на засадах особистісно зорієнтованого, діяльнісного та компетентнісного навчання.

         Стецик Оксана Сергіївна, вчитель математики Тернопільської Української гімназії ім. І.Франка презентувала досвід організації сучасного навчального кабінету математики  з створенням локальних навчальних зон для розвитку логічного та системного мислення школярів. Учителі мали нагоду ознайомитись із раціональним використанням приміщення  для забезпечення функціонування навчальних  зон, у яких діти мають можливість пограти в шахи чи шахмати, хрестики-нулики та інші логічні ігри. Зацікавила педагогів оригінальна ідея з оформленням годинника, на якому числові значення часу подані через окремі математичні вирази або числа, тобто учень чи учениця мають нагоду опановувати навчальний матеріал, використовуючи можливості навчального приміщення.   

         Якісне та раціональне використання сучасних електронних педагогічних засобів навчання разом із традиційною наочністю, поєднання інтегративних підходів у викладанні предмета продемонстрували учасникам заходу педагоги Тернопільської класичної гімназії. Зокрема, заступник директора Гордійчук Наталія Ярославівна представила учасникам професійні знахідки учителів математики закладу освіти для осучаснення та оновлення знань та вмінь, продемонструвала фаховість та майстерність педагогів в організації ефективного навчального інформаційного середовища, використання конкретних та ефективних методик, які застосовуються в щоденній практиці. Учителі математики гімназії Михайлишин Олександра Михайлівна та  Атаманчук Ольга Іванівна ознайомили учасників з практичним досвідом роботи з проблеми, шляхами досягнення результатів та презентували цікаві ідеї навчання математики із використанням можливостей освітнього середовища на засадах інтеграції.  

Сподіваємось, що спілкування педагогів  та отримана інформація в ході проведення практикуму сприятиме впровадженню нових конструктивних  та результативних підходів до викладання математики, додасть оптимізму, віри, впевненості та наснаги  у вирішенні професійних завдань.    

 

Організація освітнього простору в Тернопільській класичній гімназії

https://www.canva.com/design/DAFPVUrT3Fc/zY-73DiRNCcyJ9Oa8OWtlQ/view?utm_content=DAFPVUrT3Fc&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

 

https://www.canva.com/design/DAFPI_lE4pw/Av0-Xjs06rN4wL_wneYCSg/view?utm_content=DAFPI_lE4pw&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink

Кабінет математики. ТУГ ім. І.Франка

Комментариев нет:

Отправить комментарий