19.05.2017

Всекраїнський фінал ХХХІ чемпіонату логічних математичних задач



Восьмий рік поспіль школярі Тернопільщини є активними учасниками Міжнародного чемпіонату з розв’язування логічних математичних задач.



Нещодавно у місті Вінниці відбувся Всеукраїнський фінал XXXІ чемпіонату. Область представляли учнівські команди загальноосвітніх навчальних закладів міста Тернополя, Гусятинського, Заліщицького, Збаразького, Козівського, Теребовлянського та Шумського районів.
Учасники фіналу продемонстрували глибокі математичні знання, кмітливість, уміння логічно та нестандартно міркувати, знаходити шляхи розв’язання складних завдань. Але фортуна цього року не посміхнулась юним математикам Тернопілля, незначний брак балів став  на заваді отримання найвищих нагород. 

Однак, здобуті вагомі результати учнів міста Тернополя, гарантують участь у наступних етапах змагання. Зокрема троє учнів стали учасниками відбірково-тренувальних зборів, які відбудуться у червні у місті Вінниці. Участь і перемога у відбірково-тренувальних зборах є перепусткою до суперфіналу чемпіонату, який щороку в серпні місяці традиційно проходить у місті Парижі (Франція). Варто зазначити, що впродовж 2010-2015 років до складу збірної команди України  входили школярі навчальних закладів нашої області. 


Відбірково-тренувальні збори заплановано на 8 червня 2017 року. Бажаємо успіхів та перемог учасникам змагань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий