15.01.2024

Про круглий стіл учителів математики «Сертифікація в системі базової математичної освіти: що потрібно знати педагогу»

 

Відповідно до плану роботи інституту 12 січня 2024 року для учителів математики та консультантів центрів професійного розвитку педагогічних працівників області проведено круглий стіл «Сертифікація в системі  базової математичної освіти: що потрібно знати педагогу». Близько 60 педагогів області мали нагоду ознайомитись з особливостями та нововведеннями щодо участі в сертифікації 2024 року та обговорити ряд важливих питань, які найбільше хвилюють учителів у плані підготовки.

          Активну участь в заході взяли методисти ТОКІППО, які забезпечують координацію незалежного тестування учасників сертифікації; педагоги-експерти, які здійснювали вивчення практичного досвіду учасників сертифікації у 2023 році та вже сертифіковані учителі Тернопільської області, які успішно пройшли сертифікацію у минулому році. Онищук Людмила Зіновіївна, методист, в. о. завідувача центру моніторингу якості освіти, ЗНО та аналітичної діяльності ТОКІППО детально зупинилась на проходженні І етапу сертифікації, зокрема незалежного тестування. Доповідач зауважила педагогам на особливостях реєстрації для участі в сертифікації, належному оформленню документації та дотриманні термінів їх подання. Людмила Зіновіївна наголосила на важливості підготовки до проходження усіх етапів сертифікації, особливо І етапу, оскільки зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника містить запитання у тому числі з педагогіки та психології, ключових засад нормативних документів, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання. 

          Іванюк Тетяна Георгіївна, методист, в. о. завідувача відділу методики навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури ТОКІППО охарактеризувала ключові засади підготовки учасників сертифікації до виконання завдань з питань методики й технології навчання предметів та інтегрованих курсів математичної освітньої галузі у розрізі вимог державних стандартів середньої освіти. Методист представила статистичну інформацію за підсумками організації й проведення незалежного тестування учителів математики в 2023 році та здійснила змістовий та психометричний аналіз окремих завдань сертифікаційної роботи.

          Кулешко Віталій Іванович, учитель математики Тернопільського навчально-виховного комплексу "Школа-ліцей №6 ім. Н. Яремчука" Тернопільської міської ради Тернопільської області поділився з колегами власним досвідом успішної участі у сертифікації. Зокрема педагоги отримали корисну та вичерпну інформацію щодо підготовки та проведення  навчальних занять, презентації практичного досвіду роботи.

          Войцехівський Віктор Романович, учитель математики Скала-Подільського навчально-виховного комплексу "загальноосвітній  навчальний заклад І-ІІІ ступенів - дошкільний         навчальний заклад" Скала-Подільської селищної ради Чортківського району Тернопільської області представив учасникам заходу власні родзинки педагогічного досвіду, зосередив увагу учасників на застосуванні інноваційних методів навчання та їх доцільності використання під час проведення уроків, також порекомендував способи подання  теоретичного матеріалу з його доступним та сучасним поясненням і підбором завдань, цікавих за змістом та нестандартних за формою.

Під час проведення зустрічі вчителі спілкувалися, задавали спікерам запитання, що сприяло конструктивній роботі та ефективному зворотному зв’язку.

Учасники заходу відзначили глибоку мотивацію та налаштування учителів математики області до осучаснення та оновлення знань та вмінь, прагнення до  вдосконалення професійної майстерності та усвідомлене бажання та готовність брати участь в сертифікації.

Сподіваємось, що учасникам круглого столу стане в нагоді отриманий теоретичний та практичний досвід та сприятиме успішному проходженню усіх етапів сертифікації.

    
До уваги потенційних учасників сертифікації 2024 року - покрокова інструкція щодо реєстрації у презентації!
        ☝️Завантажити форми довідок, ознайомитися з деталями реєстрації, звернути увагу на типові помилки, які були допущені у минулі роки, можна, використавши покликання нижче (на сайті Українського центру оцінювання якості освіти):
❗При заповненні документів будьте максимально уважними!

Успіху!

Презентація матеріалів заходу

Комментариев нет:

Отправить комментарий