27.02.2023

Актуальні питання підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023 у частині математики

 

24 лютого 2023 року у Тернопільському обласному комунальному інституті післядипломної педагогічної освіти проведено онлайн-нараду «Актуальні питання підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023 у частині  математики» за участі  Захарійченко Ліліани Ігорівни, кандидата фізико-математичних наук, доцента кафедри математики Національного університету «Києво-Могилянська академія», експерта Українського  центру оцінювання якості освіти, автора посібників з математики. Мета проведення заходу полягала  у наданні консультативної та методичної допомоги педагогам  області з питань підготовки учнів до складання НМТ у частині математики в 2023 році. Учать у нараді взяли більше 100 педагогів Тернопільської області.

Відкрив онлайн - нараду  Шайнюк Юрій Чеславович, заступник директора Тернопільського ОКІППО. У вітальному слові до освітян Юрій Чеславович привернув увагу до тенденцій та викликів сучасної системи шкільної математичної  освіти. Доповідач зауважив, що захід є традиційним для освітянської спільноти області, однак цього року зустріч з експертами УЦОЯО відбувається в умовах війни, у річницю початку повномасштабної агресії росії проти українського народу. Безумовно, сьогодення об’єднує українців, зокрема  для вирішення пріоритетних завдань державної освітньої політики та з метою забезпечення якості математичних знань школярів, що, перш за все, є підґрунтям для засвоєння системи принципів і структур дисциплін, які вивчаються у школі. Юрій Чеславович запевнив учасників заходу, що інститут сприяє та надалі сприятиме, своєчасно реагуватиме на запити та пропозиції освітян, надаватиме необхідну допомогу в науково - методичному забезпеченні викладання математики в закладах загальної середньої освіти області.

Ліліана Ігорівна Захарійченко зупинилась на особливостях підготовки здобувачів повної загальної освіти до складання НМТ у 2023 році. Учасники заходу отримали вичерпну та змістовну інформацію, що стосується підготовки та проведення НМТ у частині  математики, ознайомились із структурою та побудовою тесту, характером завдань та їх складністю, підходами до оцінювання. Фахівчиня УЦОЯО дала відповіді на численні запитання від педагогів Тернопілля. Пані Ліліана проаналізувала результати учасників минулорічного НМТ з математики та звернула увагу на своєчасне виявлення  та з’ясування причин низьких результатів ЗНО з математики та зорієнтувала вчителів на  можливі шляхи розв’язання  даної проблеми.

Методист відділу методики  навчальних предметів природничо-математичного циклу, технологій та фізичної культури ТОКІППО Іванюк Тетяна Георгіївна зауважила на своєчасне планування роботи педагогів для якісної  підготовки учнів до складання НМТ у частині математики, наголосила на важливості системних підходів на етапі повторення вивченого, систематизації та узагальнення знань та врахування особистісних і психологічних особливостей школярів. Тетяна Георгіївна здійснила аналіз окремих  тестових завдань сертифікаційних робіт попередніх років та представила методичні прийоми подання складного навчального матеріалу, що значно полегшить учням сприймання та сприятиме глибшому засвоєнню знань та формуванню умінь.

Професійне і конструктивне спілкування безперечно сприятиме інформаційній і методичній підготовці вчителів області для реалізації першочергових завдань  Сподіваємось, що інформація, представлена спікерами та методичні поради сприятимуть підготовці школярів області до складання НМТ у частині математики у 2023 році.

Захід проведено на виконання плану роботи інституту.

Презентація Захарійченко Л.І.  "НМТ-2023. Математика"

Презентація Іванюк Т.Г. "Про підготовку до складання НМТ у частині  математики"

Тренувальний тест для підготовки  учнів до складання НМТ

Відповіді до тренувального тесту

Відеозапис онлайн-наради "Актуальні питання підготовки здобувачів освіти до складання НМТ-2023 у частині  математики"

Комментариев нет:

Отправить комментарий